marți, 31 martie 2015

Lucruri inedite sau de luat in considerare despre orice lenjerie de pat

Lenjeria de pat este pentru multi dintre noi un lucru atat de banal incat nu-i dam importanta mai deloc. Pentru ca acest lucru sa se schimbe, va proprun un mic experiment. Dormiti intr-o noapte fara lenjerie de pat si mai vorbim dupa.
Dupa ce v-ati convins ca am dreptate si ca de fapt, lenjerie de pat este foarte importanta pentru somnul nostru, cititi randurile de mai jos,pentru alte informatii interesante sau utile despre “banala” lenjerie de pat.
Un sfat pentru o alegere buna, atunci cand cumparati lenjerie de pat este sa tineti seama de textura materialului.
Inul este perfect pentru cei carora le place sa doarma  in racoare. Cu textura sa usor aspra si racoroasa va va ajuta sa dormiti ca un bebelus.
Satinul pe de alta parte, este fin si delicat dar este mai calduros decat inul.
Jerseul sau crosetul este si el un material destul de fin si calduros, potrivit pentru sezonul rece. In timp ce polarul sau flanelul, cum mai este cunoscut este potrivit mai degraba pentru cei care locuiesc in zonele foarte reci, pentru ca este unul dintre cele mai izolante materiale, din punct de vedere termic.
Pentru un somn bun este necesar sa speli lenjeriile cat mai des, dar este recomandat sa speli si pernele si pernutele pe care dormi. Acestea pot acumula microbi, bacterii si acarieni care te pot imbolnavi in timp, asa ca mai bine spala pernele odata la cateva luni. Ca si sfat pentru spalarea lor, poti pune intre perne un asau doua minig de tenis, pentru ca pernele sa-si pastreze forma si sa nu aiba cocoloase dupa ce se usuca.
O greseala pe care multe gospodine o fac, poate mai mult din graba decat din ignoranta, este ciclu de spalare a lenjeriei. Nu spalati cearceafurile cu apa fierbinte, nici macar calda. Masinile spalat au un ciclu special pentru lenjerie, este mai delicat si foloseste doar apa rece. Apa calda si prea multe rotatii pe minut distrug fibrele si lenjeriile vor avea o viata scurta pentru ca vor incepe sa se rupa.
Pentru o spalare eficienta  nu umpleti masina de spalat. Puneti cearceafuri doar pana la jumatatea capacitatii masini de spalat. In felul acesta veti evita cutele si veti economisi timp. Cand le scoateti din masina, scuturati-le energic de cateva ori si apoi puneti-le la uscat. In felul acest si cutele capatate in timpul spalarii, se vor indrepta, si cand vei lua cearceafurile de pe suport, vor fi ca si calcate.
Lenjeria de pat este un obiect ce ar trebui sa fie respectat pentru ca este unul din putinele lucruri din viata noastra care ne ajuta sa ne odihnim cum trebuie.

De acum inainte, in fiecare dimineata, faceti patul din care v-ati ridicat, cearceafurile se vor mentine necutate mai mult timp si va va ajute pe voi sa incepeti ziua in mod ordonat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu