joi, 16 aprilie 2015

Cei mai buni producatori de lenjerii de pat din tara

Au apus de mult vremurile in care era granarul Europei sau tara primordial agricola a jumatatii estice a continentului, pentru ca in resent tot mai multe fabric si fabricute iau fiinta si activeaza in tot felul de domenii care mai de care mai diverse.
De la fabrica de procesare a semintelor de canepa pana la fabrici tehnologice care produc telefoane mobile, Romania are de toate. Cum tema noastra este lenjeria de pat am decis sa cauta informatii (daca acestea exista) despre producatorii de lenjerie de pat. Este adevarat ca foarte putine fabrici isi mai produc in ziua de astazi materialul (tesatura), pentru ca majoritatea il importa din marile tari producatoare de textile, insa cele foarte putin care isi fabrica si tesaura produc doar lenjerii de calitate, din in, in mare parte. Acest fapt se datoreaza fostelor mari plantatii de in din tara noastra care dupa anii 90 au fost date uitarii si doar de curand readuse la viata.
O alta categorie de producatori de lenjerii de pat este cea a producatorilor cu materiale importate. Acestia au o gama mult mai larga de produse datorita variatiei uriase de tesaturi ce pot fi importate. De la banalul polyester pana la eleganta matase naturala, totul poate fi importat, si uneori chiar la preturi mici, in functie de tara de origine.
Totusi, daca doriti sa aveti un impact asupra economiei romanesti si doriti cu ardoare sa cumparati lenjerii fabricate in Romania, atunci aveti de unde alege, fie ca vorbim de prima categorie de producatori, fie de a doua. Ca sa fiti sigur de produsele romanesti trebuie doar sa verificati eticheta produselor.
Daca preferati sa cumparati lenjerii de pat online, nicio problema. Vanzatorul ar trebui sa aiba afisat la vedere un atestat sau un logo de produs in Romania, in asa fel incat sa se distinga de toti ceilalti comercianti. Aceasta  bransa este destul de darnica cu dumneavoastra incat sa aveti posibilitatea sa cumparati de la mii de kilometri distanta. Daca va doriti bumbac egiptean atunci aveti doua variante: fie il cumparati direct de la sursa ( acolo unde s-ar putea sa fie mai ieftin, desi costurile cu transportul s-ar putea sa va adauge diferenta initiala de pret intre Romania si strainatate), fie il cumparati din magazinele certificate din tara.

Gasiti lenjerii de pat si in alte magazine din toata tara, trebuie doar sa verificati eticheta. In ultimul timp s-a inregistrat o crestere a producatorilor de textile in tara, insa de cele mai multe ori, acestia aleg sa exporte mai scump decat sa vanda in tara mai ieftin. De aceea ar trebui sa ii incurajam sa vanda in tara noastra pentru ca este un lucru bine stiut ca romanii fac lucruri de calitate. De ce sa-I lasam pe altii sa se bucure de produsele nastre cand putem sa dormim noi in lenjeriile de pat produse de romani. Pe langa faptul ca vom dormi linistit, vom avea ocazia sa imbunatatim economia nationala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu